TÜRK ASKERİ,TÜRK BAYRAĞI, APO FOTOLU FLAMA VE YPG BAYRAĞI AYNI KAREDE

YORUMSUZ..!


TURK ASKERI APO POSTERI YPG FALMASI VE TURK BAYRAGI

TÜRK ASKERİ APO POSTERİ ve PKK’NIN SURİYE SİLAHLI KOLU YPG FLAMASI GÖLGESİNDE SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİN YENİ YERİNİ HAZIRLIYOR

Hürriyet İnternette yer alan Manşet haberin fotoğrafında Türk askeri Öcalan fotoğrafı ve YPG (Yekitina Parastina Gel-Halk Savunma Birliği) flamasının asılı arazide dikilen Türk bayrağı yakınında çalışırken görülüyor. Habrde “Türkiye ’nin, kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’ndaki askerleri ve tarihi öneme sahip emanetleri tahliye operasyonunun yankıları sürüyor. Konunun en çok dikkat çeken yanı ise Süleyman Şah Türbesi’nin gerek eski yerinin gerekse taşınacağı açıklanan yeni yerinin YPG kontrolündeki Kobani’ye yakın olması.

TURK ASKERINE YPG DESTEK VERDI

YPG: ŞAH FIRAT OPERASYONUNDA DESTEK VERDİK – 23 Şubat 2015

Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi için Suriye içine iki koldan 9 saat süren bir operasyon düzenlendi. Tanklarla Kobani’den geçen Mehmetçik, karakoldaki emanetler ile personeli alıp, Türkiye’ye döndü. PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı gücü olan YPG bir basın açıklaması yaparak Kobani’ye giren Türk birliklerine 5 kilometre boyunca güvenlik koridoru oluşturulduğunu ifade etti

YPG kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF) “YPG’nin hakimiyetindeki Aşme’de türbe çalışması sürüyor” başlığıyla geçtiği haberde, Süleyman Şah Türbesi’nin yeni yeri olacağı için bayrak dikilerek çevre düzenleme çalışması başlatılan alanın YPG’nin kontrol ve nöbet noktalarına sadece birkaç yüz metre uzaklıkta olduğu görülüyor.
Türk yetkililerin de türbe ve karakolun Eşme’ye taşınacağını belirtmesinin ardından yayınlanan fotoğraflarda, yüksek bir direğe dikilmiş Türk bayrağı ile çevre düzenlemesi için çalışan iş makineleri görülüyor. Fotoğraflarını çekildiği ve Türk bayrağı dikili alana sadece 100 metre kadar uzaklıktaki bölgede ise Abdullah Öcalan posterleri ve nöbet tutan silahlı YPG milisleri dikkat çekiyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir