NECMETTİN ERBAKAN’IN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

ERBAKAN-ELVEREN-137

NAZİK DEVLET ADAMI: NECMETTİN ERBAKAN

Değerli Arkadaşlar… Daha öncede yazdım, Gazeteci olarak bir kaç kez Paris’ten Ankara’ya giderek her görüşten siyasilerle yaptığım görüşmeleri cümlelerini değiştirmeden, yorum katmadan objektif olarak yazdım ve o şekliyle de Hürriyet’te yayınlandı. Rahmetli Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Mesut Yılmaz. O dönemin siyasi parti liderleri gazeteciler arasında ayırım yapmazlardı.

ERBAKAN-ELVEREN-139

Başbakan olduğu dönemde Necmettin Erbakan’la da Çankaya Köşkünde görüşmüştüm. O sırada koalisyon ortağı Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller ve Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Başbakanı Derviş Eroğlu’nun onu beklediğini gördüğümde “Kusura bakmayın Hocam vaktinizi aldım” deyince Erbakan nazik bir ifadeyle ” Öyle şey olur mu? Sen kalkıp taaa Fransa’dan gelmişsin, misafirsin, buradaki arkadaşlar biraz beklemiş çok mu? Diyerek beni uğurlamıştı. Orada ‘Milli Görüş’e yakın gazeteciler de olduğu halde Erbakan Hoca bana öncelik vermişti. 

ERBAKAN-ELVEREN-140-A

Prof. Dr. Necmettin Erbakan 1995 seçimlerinden sonra Tansu Çiller’in başkanı olduğu Doğru Yol Partisi ile kurulan Koalisyon hükümetinde 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında Başbakan oldu. Özelleştirme konusunda “Biz devletçi değiliz, ekonomide de temel prensibimiz serbest piyasa kurallarıdır. Ancak bugüne kadar özelleştirmeye karşı olmadık fakat devlet şirketlerinin özelleştirilmesinde bazı kişi ve şirketlere peşkeş çekilmesine karşı çıktık. Biz sadece devlete ait müesseseler haksız bir şekilde ilgisiz kişilere verilmesin dedik o kadar” demişti. Milli Görüş lideri Prof. Erbakan, 27 Şubat 2011 günü yaşamını yitirmişti. Allah Rahmet Eylesin.

  • *  *  * 

Not: Erbakan’ın Hürriyet’e özel açıklamlarıyla ilgili arşivimdeki geniş röportajını ilk fırsatta bu sayfaya ekleyeceğim.

***************************

**************************

 

 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir