SÜRYANİ CEMAATİ METROPOLİTİ MOR FİLUKSİNOS YUSUF ÇETİN’İN DAVETİNDE

İSTANBUL TARLABAŞI MERYEMANA SÜRYANİ KİLİSESİNDE YALÇIN BAYER’LE METROPOLİT YUSUF ÇETİN’İN DAVETİNDEYDİK…

SURYANI MERYEM ANA KILISESI-6000Muammer Elveren, Metropolit Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Yalçın Bayer

.  .  .

Mardinli hemşerimiz Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Tarlabaşı’ndaki Meryemana Kilisesine giderek Süryani Metropoliti Yusuf Çetin’le görüşmesinin perde arkasını yazdım.

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/muammer-elveren_237/makale/prof-aziz-sancar-nobel-metropolit-mardin-ataturk_476440

Gazetede Yalçın Yalcın Bayer ‘le bu yazımla ilgili sohbet ederken bana ‘Metropolit’i iyi tanıyorsun… hemşerin, Süryani Cemaatinde de samimi olduğun çok yakın dostların var biliyorum, Kiliseyi merak ettim’ deyince hemen Kenan Gürdal‘ı aradım.

SURYANI MERYEM ANA KILISESI-5990Muammer Elveren, Kenan Gürdal, Yalçın Bayer

.  .  .

İstanbul Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Gürdal‘la ailece görüşürüz, onu aradıktan bir süre sonra Metropolit’le konuştuğunu belirterek ‘ 2 Haziran Perşembe akşamı misafirimiz olun, bekliyoruz’ dedi.

SURYANI MERYEM ANA KILISESI-6003Aziz Mesut, Besim Tahincioğlu, Semra Abacı, Melek Rona, İlyas Gençoğlu-Vakıf, Muammer Elveren,Metroplit Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Yalcın Bayer,Sait Susin, Kenan Gürdal, Turgay AltınışıkZeki Demir-Vakıf ve Ercan Uslucan .

.  .  .

Kenan, Yalçın Yalcın Bayer‘i de tanıyan ortak dostumuz ‘Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı-MAREV’ Genel Başkanı Haluk Eldem’inde bizimle olacağını söyledi.

SURYANI MERYEM ANA KILISESI-5939Fotoğraf: Oturanlar-Besim Tahincioğlu, Sait susin, Muammer Elveren, Metropolit Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Yalçın Bayer, Marev Genel Başkanı Haluk Eldem, İlyasGençoğlu– Ayaktakiler : Kenan Gürdal, Aziz Mesut, Zeki Demir, Turgay Altınışık, Melek Rona, Lolita Asil, Semra Abacı ve Ercan Uslucan.

.  .  .

Ben izlediğim bir toplantıdan çıkarak gittim. Süryani Cemaati İstanbul, Ankara, İzmir Metropoliti kadim dostum Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Beyoğlu,Tarlabaşı’ndaki Meryem Ana Süryani Kilise’si Vakfı yönetim kadrosuyla birlikte beni karşıladığında Yalçın’ın gazeteden çıkıp geleceğini söyledikten sonra sohbete daldık ve gelir gelmez yemeğe oturduk.

SURYANI MERYEM ANA KILISESI-5985

Ardından Kilise Vakfı oturma salonuna geçtiğimizde Metropolit bize Süryanilerin 5500 yıllık tarihi ile ilgili bilgiler verdi, anekdotlar anlattı. Ayrılmadan Vakfın alt katındaki Kiliseyi de gezdikten sonra Metropolit Yusuf Çetin ve Kilise Vakfı yetkililerine nazik davetleri için teşekkür ettikten sonra izin isteyerek ayrıldık.

SURYANI MERYEM ANA KILISESI-5971Kenan Gürdal,  Aziz Mesut,  Semra Abacı, Melek Rona, İlyas Gençoğlu, Haluk Eldem,  Muammer Elveren,  Metropolit Mor Filüksinos Yusuf ÇetinYalcın Bayer,  Sait Susin, Besim Tahincioğlu, Turgay Altınışık, Ercan Uslucan ve Lolita Asil 

 

 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir