FRANSA ‘ASRIN İHALESİ’Nİ KAZANDI

Fransa Avustralya’ya 50 Milyar Dolarlık 12 denizaltı inşa edecek – Muammer ELVEREN-

DCNS- DENIZALTI-1

Fransız DCNS şirketi, Avustralya Kraliyet donanması için inşa edilecek 50 Milyar Avustralya Doları (34.5 milyar Euro) tutarındaki 12 ‘Shortfin Barracuda’ modeli modern denizaltılar için açılan ihaleyi Japonya ve Almanya’ya geride bırakarak kazandı. Kraliyet Donanması için inşa edilecek denizaltı ihalesini Fransa’nın DCNS şirketinin kazandığını Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull açıkladı. Denizaltılar Avustralya’nın Adelaide kenti tersanelerinde inşa edilecek ve 2.800 Avustralyalıya iş imkânı sağlayacak.

 

Avustralya Kraliyet Donanması’na katılacak 12 denizaltının Adelaide tersanelerinde yapılacağını ifade eden Avustralya Başbakanı Turnbull denizaltı ihalesi kararını düzenlediği basın toplantısında açıklarken “Deniz kuvvetlerimiz için büyük gün. Bu gelişme ülkemizin ekonomisi için de önem taşıyor. Avustralyalı işçiler Avustralya çeliğinden, Avustralya denizaltılarını inşa edecek. Projenin Avustralya topraklarında ve Avustralyalı işçiler tarafından yürütülmesi ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak.” dedi.

DCNS- DENIZALTI-2DCNS- SHORTFIN BARRACUDA DENIZALTI-1

Fransız firması DCNS tarafından inşa edilecek  ‘Shortfin Barracuda’ modeli denizaltıların şu an kullanılan Barracuda’nın geliştirilmiş ve güçlendirilmiş modeli olduğu belirtilirken yeni denizaltıların 4.5 ton ağırlığında ve Barracuda modelinden daha sessiz olduğu açıklandı. Avustralya Savunma Bakanı Marise Payne de Fransa şirketi için “Bu karar, DCNS’nin yetenekleri bizim tüm gereksinimlerimizi karşılayacağı için alındı” dedi. Fransa Devlet şirketi ‘DCNS’ ile uzay ve havacılık, savunma, güvenlik ve yüksek hızlı tren, metro ve kara taşımacılığında lider ‘Thales’ şirketi ihaleye katılan Alman ‘ThyssenKrupp’ ile Japon ‘Soryu’ şirketleri ile ihaleye katılmıştı.

Hürriyet haber Linki :

http://www.hurriyet.com.tr/fransa-avustralyanin-50-milyar-dolarlik-denizalti-ihalesini-kazandi-40094946

 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir