FRANSA GİZLİ SERVİSİ LİBYA’DA OPERASYON YAPIYOR

FRANSA OPERASYON-DGSE

Fransa Libya’da IŞİD’e karşı gizli askeri operasyonlar yapıyor. Fransa’nın Libya’da bir eylem planıyla gizli yürütülen, hedefi kesin, nokta atışlı operasyonlar düzenlediği ortaya çıktı.  Resmi olmayan ve son derece gizli yapılan bu askeri operasyonlar IŞİD tehdidine karşı düzenleniyor ve eylemlerin detayları Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından belirleniyor.

Libya’nın doğusunda gerçekleştirilen ve şubat ayının ortalarında başladığı belirtilen bu operasyonlar özel kuvvetler tarafından yapılıyor. Le Monde gazetesi bu operasyonların askeri konularda uzman bir blog yazarı sayesinde ortaya çıktığını yazdı. Gazeteye konuşan ve askeri operasyonlar konusunda faaliyette bulunmuş çeşitli kaynaklar işin bununla da kalmadığını, Fransa’nın Libya’da gerçekleştirilen başka gizli askeri faaliyetlerin üzerini örtmek için dikkatleri dinci teröristlere karşı yapılan bu operasyonlara çektiğini belirttiler.

Bu operasyonlar Fransa Gizli Servisi, Dış Güvenlik Genel Başkanlığı (DGSE) tarafından yürütülüyor.  Çok gizli tutulduğu halde operasyonlara katılan ve gözükmemeğe özen gösteren özel müdahale gücü askerleri Fransız üniformasıyla operasyonlara katılırken ordu tarafından destek görüyor.

Libya’da hedefin bir savaşı kazanmak değil IŞİD’in yönetim kademesini vurmak ve güçlerini frenlemek olduğunu yazan Le Monde üst düzey bir Fransa Savunma Bakanlığı yetkilisinin “Libya’ya askeri müdahale başvurulacak en son yoldur.  Açık tüm askeri angajmanları engellemek ve ihtiyatlı hareket etmek gerekir” dediğini yazdı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir