EFSANE MODACI KARL LAGERFELD YAŞAMINI YİTİRDİ

Karl Lagerfeld Paris’te yaşamını yitirdi. 

Paris’te Coco Chanel Modaevinin 36 yıldır Kreatif direktörlüğünü yapan dünyaca ünlü modacı Karl Lagerfeld 85 yaşında yaşama veda etti.

Paris’e 14 yaşında gelen Lagerfeld, 17 yaşında Pierre Balmain ve Jean Patou ile çalıştı. Serbest olarak Krizia, Charles Jourdan ve Valentino’ya tasarımlar yaptı. Karl Lagerfeld 1972 yılında Chloe ile 1983 te Chanel’le çalışmaya başladı. 1993 te Chanel’den ayrılan tasarımcının yerine geçerek moda yaşamını sürdüren Karl Lagerfeld at kuyruğu saçları, siyah gözlükleri, deri eldivenleri ve birbirinden ilginç takılarıyla tanınıyordu.

Efsane tasarımcı bir ay önce Chanel’in Paris’te gerçekleştirdiği moda şovuna katılamayınca “Karl Lagerfeld nerede?” sorularına muhatap olan Chanel Moda evi “Sanat direktörümüz Karl Lagerfeld kendini yorgun hissettiği için modaevimizin sanat stüdyosu direktörü Virginie Viard’dan onu temsil etmesini istedi” açıklamasını yapmıştı.

Karl Lagerfeld iki yıl önce yaptığı açıklamada “Yorgun değilim 83 yaşındayım. Çalışma anlamında şu anki performansım geçmişe kıyasla çok daha verimli. Neden? Çünkü kafam çok net, işim birinci önceliğim” demişti. Karl Lagerfeld Chanel dışında Fendi, Karl Lagerfeld ve KL markalarına tasarımlar hazırladı.

Asıl adı Karl Otto Lagerfelt olan ünlü modacı zengin bir ailenin çocuğu olarak 1933 te Almanya’nın Hamburg kentinde doğdu. Karl Lagerfeld geçtiğimiz Pazartesi (18 Ocak) akşamı Paris’in lüks banliyölerinden Neuilly sur Seine hastanesine kaldırıldıktan sonra Salı sabahı yaşamını yitirdi. Moda dünyasının Einstein’ı olarak anılan Karl Lagerfeld, yenilikçi ve öncü tasarımlarıyla moda dünyasına damgasını vurmuştu.

 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir