BASIN TARİHİNDE İLK KEZ GOOGLE GÖZLÜĞÜ İLE HABER YAPMAK

BASIN TARİHİNDE İLK KEZ
İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGEDE GOOGLE GÖZLÜĞÜ İLE HABER YAPMAK –

Basın tarihinde bir ilke imza atarak Ukrayna’nın Kırım Özerk Bölgesi’ni işgal eden Rus askerlerini yeğenimin Amerika’dan getirdiği ‘Google gözlüğü’ ile görüntüledim.

Rus işgali fotoğraflarını çekmek yasak olduğu için, Kırım’ın Başkenti Simferopol’den çıkışı ile Bahçesaray ve Sivastopol kenti girişindeki Rus askerlerini, Rusya için çok büyük stratejik öneme sahip Sivastopol Limanı ile orada hazır bekletilen Rus donanması ve denizaltıları da aynı gözlükle çekerek haber yaptım.

Böylece son derece tehlikeli olmasına rağmen fotoğraf çekilmesi yasak yerlerde (o zaman) deneme safhasında olduğu için daha kimsenin bilmediği, her göz kırpışında çekilen fotoğraf ve videoları direk tanıtılmış e-maile gönderebilen, koyu renk camlarıyla güneş gözlüğünü andırdığı içinde dikkat çekmeyen bu gözlüğü ilk kez işgal altında çatışma riski olan bir bölgede kullanmış oldum.

İŞTE O GÖZLÜK…KIRIM’DA RUS İŞGALİ SIRASINDA KULLANDIĞIM “GOOGLE GLASS”, FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKEBİLEN, HARİTADA ARANILAN ADRES VE YÖNÜ BULABİLEN, ÇEKİLEN FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLERİ HAFIZASINA TANITILAN E-MAİLE DİREK GÖNDEREBİLEN GÖZLÜK BU. BÖYLECE GUVENLİK KONTROLU DURUMUNDA GÖNDERİLEN GÖRÜNTÜLER SİLİNİNCE HİÇ BİR İZ KALMIYOR. ANCAK BU TÜR GÖZLÜKLERE DENEME SAFHASINDAN SONRA YASAK GELDİĞİ İÇİN ÜRETİLMEDIĞİNİ DUYDUM.

Muammer ELVEREN-Özel

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir