BARIŞ MANÇO MÜZE EVİNİN HATIRLATTIĞI

Muammer ELVEREN Yazıyor

İstanbul Moda’daki Barış Manço Evi Müze Sorumlusu Sırma Çelik 29 Mayıs Pazar günü Boğaziçi Üniversitesi Müzecilik Bölümü hocaları Prof.Dr. Fethiye Erbay ve Doç. Dr. Mutlu Erbay ile öğrencileriyle bize Müzeyi gezdirip bilgi verdi. Müzedeki eşyalarla  fotoğrafları görünce birden Barış Manço ile buluşmalarımıza  ve bazı anılara dalıp gittim. Herkes müzenin bir tarafında hatıra fotoğrafı çekerken ben Brüksel Muhabirliği yaptığım 80 li yıllarda Belçika’ya her gelişinde Barış Manço ile görüştüğüm günler bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti.

ELV-BARIS MANCO1

Daha önce Hürriyet’te de yazmıştım. Tarihini tam hatırlamamakla birlikte Eylül 1982 olması lazım. Eşim Kader Kader Ordas Elveren o zaman 1,5 yaşlarında olan kızımız Dilek’le İstanbul’dan  Barış Manço ve Kurtalan Ekpress Orkestrası ekibininde olduğu uçakla Brüksel’e geldi. Havalimanına karşılamaya gittiğimde çıkışta birde ne göreyim Dilek Barış Manço’nun kucağında, bebek arabası ve valizleri de Kurtalan Ekpres orkestrası elemanları taşıyor. Meğer uçaktan indikten sonra Kader valiz beklerken Barış Manço kızı kucağından almış, müziyenlere de ‘Kader hanımın valizlerini de alın’ demişti. Barış Manço halktan biriydi, çok alçak gönüllüydü.

20160529_153506

Arşivde bulabildiğim birlikte çektirdiğimiz fotoğraflardan biri Barış’la 1987 Brüksel Eurovision şarkı yarışması kokteylinde diğeride daha sonraki yıllarda Belçika Televizyonu RTBF’in Namur kentinde yaptığı bir programa birlikte gittiğimizde çekilmişti. Müzeyi gezerken bütün bu anılar canlandı ancak buna benzer bir çok fotoğraf  o yıllarda genellikle siyah beyaz film, Renkli Negatif film ya da diapozitif film olduğu için arşivde bulmak zaman istediği için bulabildiklerimi bu yazıya  ekledim.

BARIS MANCO ILE BELCIKA NAMUR'DE

O günlerde görüştüğümüz, birlikte gezdiğimiz, fotoğraf çektirdiğimiz Barış Manço’nun şimdi müze olan evinde fotoğraf çektiriyorduk. Harika bir arkadaş, müthiş bir dosttu ve her şeyden önce çok ama çok iyi bir insandı, ışıklar içinde yatsın.

BARIS MANCO BXL GUMRUKTE- COPYRHGT-img100

img110

img108

 

 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir