ÜLKEMİZİ ATATÜRK GİBİ BİR LİDER KURTARABİLİR –

IYAD CEMALEDDIN-2

Irak’ı Atatürk gibi bir lider kurtarabilir

El Arabiya’da yayınlanan ‘Gündem’ programına katılan Iraklı Şii din adamı İyad Cemaleddin İran’ın Irak’a müdahalesi ve sonraki politikası ile laiklik konusundaki sorulara verdiği cevaplarda Irak’ı ancak Irak’lı bir Atatürk’ün kurtarabileceğini söyledi.

Laikliğin Irak için en iyi rejim olduğunu savunan Cemaleddin “Saddam laik olduğu için değil, ardı ardına girdiği savaşlar nedeniyle devrildi.  Zira Saddam sadece Şiilere değil, kendisine karşı olan herkese düşmandı” görüşlerini dile getirdi.

IYAD CEMALEDDIN-1

Irak’ta bir dönem milletvekilliği de yapan ve din adamı olduğu halde laikliği savunarak liberal görüşleriyle tanınan İyad Cemaleddin konuşmasında Irak’ı bir arada tutmanın tek yolunun da “Laiklik” olduğunu söyledi.  Cemaleddin “Bunun en iyi örneği Atatürk’tür” dedi.

Sunucunun “Irak’a bir Atatürk lazım” demişsiniz sorusuna  din adamı İyad Cemaleddin “Evet doğru Irak’a Atatürk gibi bir Lider lazım. Yani Irak’ın yeniden birliğini sağlayabilmek için yasayı zorla uygulatabilecek Iraklı bir Atatürk.

Sunucu “YaniIrak’ta Laikliğin zorla kabul ettirilmesinimi istiyorsunuz?

İyad Cemaleddin “Evet istiyorum”

Sunucu ” Peki sizce bunu Amerika yapabilir mi?

İyad Cemaleddin “Yok… kesinlikle Amerika bunu yapamaz çünkü amerika  dini gruplarla işbirliği yapıyor, hem sünnilerle, hem de şiilerle onun için uygulayamaz.

Sunucu “Peki bunu Irak’ta uygulayacak öyle bir güç var mı?

İyad Cemaleddin “Maalesef yok… yok öyle  bir güç yok ama Irak’ın Atatürk gibi bir lidere ihtiyacı var. Ancak onun gibi bir lider bunu hem Sünnilere hem de Şiilere kabul ettirebilir. Çünkü Atatürk halka rağmen ama halk için laikliği zorla kabul ettirdi”.  Cevabını verdi.

 

IYAD CEMALEDDIN-4

Hürriyet Haber linki;

http://www.hurriyet.com.tr/sii-din-adami-iraki-ataturk-gibi-bir-lider-kurtarabilir-40023937

 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir