DUAYEN GAZETECİ KENAN AKIN’I KAYBETTİK

 

 

DUAYEN GAZETECİ KENAN AKIN’I KAYBETTİK- Mardin’in yetiştirdiği ilk uluslararası gazetecilik yapan değerli arkadaşım Kenan Akın yaşamını yitirdi. Maalesef berbat geçen 2020 yılının son günlerinde bir acı haberle daha yıkıldık. Basın konseyi Yüksek Kurul üyesi , değerli arkadaşım, hemşerim gazeteci, yazar Kenan Akın, Tercüman gazetesinde çalıştıktan sonra gazete ve televizyonlarda uzun yıllar Yayın Yönetmenliği yaptı.

Duayen gazeteci Kenan Akın bir süredir korona virüs tedavisi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti. Akın’ın vefatı başta sevenleri olmak üzere basın camiasını yasa boğdu. Son olarak Ortadoğu Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeliği’ni yapan Kenan Akın Tercüman, Güneş, Günaydın, Sabah ve Türkiye gazetelerinde Genel Yayın Müdürlüğü ve üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. TGRT’nin kurucuları arasında da yer alan Kenan Akın TV 8’de de Yönetim Kurulu Başkanvekili sıfatıyla uzun yıllar çalıştı.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç yayınladığı mesajda  “Yüksek Kurul üyemiz, basının değerli kalemi gazeteci – yazar Kenan Akın’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Basın camiasına, kederli ailesine, sevenlerine, tüm üyelerimize sabırlar diliyorum. Işıklarda uyu sevgili dost, meslektaşım Kenan Akın. Özleyeceğiz” diye yazdı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti internet sitesinde yayınlanan mesajda “Önceki Yönetim Kurulu üyelerinden, 2015 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Kenan Akın 30 Aralık 2020 Çarşamba günü vefat etti. TGC, Kenan Akın’ın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi.

Allah’ın rahmeti üzerinde, mekanı da cennet olsun. Işıklar, Nurlar içinde yat sevgili Kenan. Kardeşi değerli arkadaşım Serkan Akın’ın şahsında tüm Akın ailesine sabırlar diliyorum Allah’ın rahmeti üzerinde mekanın da cennet olsun. Işıklar, Nurlar içinde yat sevgili Kenan.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir