GANNUŞİ’DEN İHVAN’A ‘MISIR’DA TERÖRİSTLERLE İTTİFAK YAPTINIZ’

Muammer ELVEREN  yazıyor –

GANNUSI- IHVAN TERORISTLERLE ITTIFAK YAPTI

Merkezi Filistin’de Ramallah kentinde olan ‘Al-Hayat Al-Jadida’ gazetesi hafta sonu Tunus’ta 10.cu kongresini yapan ve adı ‘Yeniden Doğuş’ anlamına gelen Tunus ılımlı İslamcı ‘Ennahda Partisi’ lideri Raşid Gannuşi’nin, Mısır ‘Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nı sert sözlerle suçladığını yazdı.

Nabil Amro ve Hafeth Al Barghouti’nin 1995 yılında kurduğu Arapça yayınlanan ‘Al-Hayat Al-Jadida’ gazetesinin ‘Arap dünyası’ sayfasının manşetinde yer alan habere göre Gannuşi,  ‘Müslüman Kardeşler -İhvan-ı Müslimin’in teröristlerle işbirliği yaparak Mısır’ın çökeceğine ve birkaç hafta içinde yeniden iktidar olacaklarına dair tablo çizip hile yaptıklarını söylediğini yazdı. Tunus Ennahda partisi önceleri Mısır’da teşkilatlanarak geniş bir tabana yayılan Müslüman Kardeşler’e yakın bir politika izlerken Arap Baharından sonra Mısır, Yemen ve Suriye’de gelişen olaylara bakarak görüşünü değiştirip onlarla yollarını ayırdı.

Hile yaptınız, teröristlerle ittifak kurdunuz

RASID GANNUSI5

Haberde, Raşid Gannuşi Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nı uyarırken “Bize Mısır’ın çökeceğine ve sizin birkaç hafta veya birkaç ay içerisinde yeniden döneceğinize dair bir tablo çizdiniz. Ancak şimdi kanıtlandı ve hileniz ortaya çıktı, ülkenizi harap etmek için teröristlerle ittifak yaptınız. Oysa ülke yıkılırsa sizin neyiniz kalacak. Şunu anlayın koltuk hedef değildir, ülke her şeyden önemlidir. Allah aşkına gerçekliği ciddi bir şekilde inceleyin. Liderlerinizin hatalarını tekrar etmeyin. Gerçekleri görün, iki parçaya hatta birkaç parçaya bölündüğünüzü görün. Birçok ülkede yalnızlaştığınızı görün. Sizler milletin siz kucaklayacağı üzerine hesap yapıyordunuz; hâlbuki şu dönemde mili kimliği göz önünde bulundurmadan milletin kucaklayacağı üzerine hesap yapabilmeniz mümkün değil. Nereye gidiyorsunuz?  Ülke ve millet konusunda takvalı olun. Son olarak size şunu açıkça söylüyorum. Biz Tunus’ta artık rutin hale gelen bu tür toplantılarda çok güçlü bir şekilde şunu vurguluyoruz. Bu tür toplantılar iticidir bunların zararları faydalarından çoktur. Sizin akılı ve gerçekçi olanlarınızdan yeni araçlar ve programlar peşinde olmanızı istiyorum, birleştirici olun, ayrılıkçı olmayın. Cezbedin, nefret ettirici olmayın” uyarısı yaptığına yer verildi.

TUNUS RASID GANNUSI

Sizi Mısır, Yemen ve Suriye konusunda uyarmıştım

Gazete, Gannuşi’nin bu sert eleştirilerini Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın “Türkiye’ye teşekkürler” adlı toplantısına gönderdiği mesajında dile getirdiğine yer verdi. Haberde Katar din görevlisi Yusuf Karadavi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Türkiye’nin sultanı, Ümmetin sultanı” ifadelerini kullandığını belirttiği mesajında Gannuşi’nin şu görüşlere yer verdiğini yazdı  “Ben Tunuslu bir Müslümanım, Tunus benim vatanım, Tunuslu olmak benim için her şeyden yücedir. Tunus’un komşu Libya veya uzaktaki Irak gibi olmasını istemiyorum. Ben, Tunus’un hangi siyasi kesimden olursa olsun tüm evlatlarını destekleyen bir ülke olmasını istiyorum. Şu anda çok açıkça ifade ediyorum ki sizin yolunuz yanlıştır, tüm bölge için sorunlara sebep olmaktadır. Sizler gerçeklere gözlerinizi kapattınız. Arzularınız ve kuruntularınızla halkın hesabını ve değerlerini görmezden geldiniz. Ben sizi Mısır, Yemen ve Suriye konusunda uyarmıştım; ama hiç kimsenin hayatını savunmadınız. Ben şu an Tunus’u savunan bir askerim ve her ne ad altında olursa olsun terörizmin ülkemi hedef almasına izin vermeyeceğim. Çünkü ülkemin yıkılması benim yıkılmam anlamına gelir. Bir kez olsun gelip yanlışlarınızı telafi edin ve ondan kimin yararlanacağını görün.”

 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir