PARAMPARÇA DİZİSİ FRANSA’DA GERÇEK OLDU

PARAMPARÇA DİZİSİ FRANSA’DA GERÇEK OLDU

Muammer ELVEREN-HÜRRİYET İnternet Linki: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/28166910.asp

SOPHIE-SERRANO-ve-MANON

Kanal D’de Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya’nın oynadığı Paramparça dizisindeki hastanede bebek değişme olayı Fransa’da gerçek oldu. Nice kentinde 20 yıl önce bebekleri özel bir hastanenin doğum servisinde karıştırılan iki ailenin açtıkları dava Hastane’nin ailelere toplam 1.9 milyon Euro ceza ödemesiyle sonuçlandı. Bebekleri değişen ailelerin 12 milyon Euro tazminat istemesine karşın mahkeme kararında değişen çocuklara 400 er bin, ailelerine 300 er bin kardeşlerine de 60 şar bin Euro ödenmesine karar verdi.

Sophie Serrano, 4 Temmuz 1994 te yattığı özel hastanede Manon adını verdiği bir kız çocuğu dünyaya getirdi.  Ancak bebeğin ‘Sarılık’ olduğu anlaşılınca iyileşmesi için birkaç gün hastanede kalmasına karar verildi. Hemşirelere teslim edilen minik Manon sarılık olan başka bir bebekle aynı Kuvöz’e kondu. Hastane 4 gün sonra 8 Temmuz’da bebekleri ailelerine teslim ederken Sophie Serrano hemşireye minik kızının saçlarının o kadar uzun olmadığını bu kadar kısa zamanda nasıl uzadığını sordu. Hemşire Kuvöz ’deki ultra viyola lambaları ışıklarından dolayı saçların uzamış olabileceğini belirterek bebeği teslim etti.

PARAMPARÇA

Anne Serrano olayın nasıl geliştiğini anlatırken şöyle konuştu “İçimde hep şüphe kaldığı için büyünce kızımın bana benzemediği hissine kapıldım, 10 yaşına basınca eşimi de ikna ederek ‘Babalık testi’ için DNA karşılaştırması yaptırmaya karar verdik. Sonuçlar negatif çıktı, yani Manon babasından değildi, eşim bebeğin başkasında olduğunu ileri sürerek beni terk etti. Ne yapacağımı şaşırmıştım kızıma bir şey söylemedim ama iki yıl sonra bende test yaptırıp kızın benden olmadığı kesinleşince Hastaneyi mahkemeye verdim. Araştırma sonucu bebeklerin karıştığı ortaya çıktı, ben kızımdan ayrılmak istemedim, adının açıklanmasını istemeyen diğer ailede çocuklarından ayrılmak istemediğini söyledi.  Çocuklarımızda büyüdüğümüz ailelerde kalmak istiyoruz deyince hastaneyi birlikte dava ettik. Bu aşamada çocuklar üzüldü, çok zor günler yaşadık ama şimdi 20 yaşındaki kızımla çok mutluyuz. Umarım mahkemenin bu kararı örnek olur ve başka aileler böyle duruma düşmez çünkü yaşadıklarımız çok kolay değildi ”

FRANCE-JUSTICE-FAMILY-TRIAL

Manon ise Sophie’nin gerçek olmadığını anladığında çok şaşırdığını daha sonra iki ailenin ilk karşılaşmasında gerçek annesine karşı bir yakınlık duymadığını ve karşısında adeta bir yabancı gibi durduğunu belirtirken “Çok tuhaftı, karmaşık duygular içindeydim, karşımda hiç tanımadığım ama gerçek annem olduğu söylenen bir kadın vardı” şeklinde konuştu. O günden sonra iki aile karşı karşı gelmemek üzere birbirlerinden uzak kalmayı kararlaştırdılar.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir