FAS KRALINA ŞANTAJA SUÇÜSTÜ

GRACIET-LAURENT

Muammer ELVEREN

Aleyhinde yazdıkları kitabı piyasaya sürecekleri tehdidini yaparak Fas Kralı Muhammed VI’dan 3 milyon Euro isteyen iki Fransız gazeteci suçüstü yakalandı.  Paris savcılığı şantajı yapan gazetecilerin Eric Laurent ve Catherine Graciet olduğunu açıklarken haklarında Fas Kralına şantaj yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açıldığını belirtti.

POLİS TARAFINDAN TAKİBE ALINDILAR

Olayla ilgili Fas Kralı Muhammed VI’nın avukatı Eric Dupont Moretti’nin yaptığı açıklamada Kralın kendisine şantaj yapan gazetecileri Fransız adliyesine bildirdiğini ve temmuz ayından bu yana bunu yapan bir kadın ve erkek gazetecinin polis tarafından takibe alındığını söyledi. Kraldan şantajla istenen paranın Kraliyet ailesinden birinden almak üzere belirlenen lüks bir otelin restoranına giden gazeteciler parayı tam alacakları sırada polis baskınıyla suçüstü yakalandı. Sorguları devam eden gazetecilerden Eric Laurent’in daha önce Kral’la ilgili bir kitap yazdığı ve suçluların sorgusunun devam etmekte olduğu bildirildi.  Gazetecilerin Avukatı Eric Mautet savcılık dosyasındaki bilgilere ulaşamadıklarını bunun kitabın yayınını durdurmak ve gazetecileri suçlamak için hazırlanmış bir komplo olabileceğini belirtti.

LE ROI PREDATEUR

ŞANTAJ OLAYI NASIL GERÇEKLEŞTİ

Fas Kralı Muhammed VI’nın Avukatı Eric Dupond-Moretti “Henüz savcılık dosyası elimize geçmedi ama konuyla ilgili edinebildiğimiz bilgilere göre Radio France’ta çalışan gazeteci Eric Laurent, 23 Temmuz günü Kralın Kabinesiyle temasa geçerek Kral Muhammed VI ile ilgili önemli bir araştırma kitabı hazırladığını belirterek bu konuda yetkili biriyle görüşmek istemiş.  Kendisine Fas’lı bir avukatın görüşeceği belirtilerek Paris’te randevu verilmiş.  Görüşmede Eric Laurent  Avukata “Gazeteci Catherine Graciet ile 2012 de Kral’la ilgili ses getiren çok önemli suçlamalar içeren bir kitap yayınladık. Şimdi yine Catherine ile birlikte içeriği Kralı çok zor durumda bırakacak konuları içeren bir araştırma kitabı hazırlıyoruz. Bakın şayet 3 Milyon Euro verilirse bu kitabı yayınlamayız” şantajı yapılınca da Kraliyet harekete geçerek Fransız adliyesine bildirip savcılığı harekete geçirmiş”

FAS, TUNUSVE LİBYA İLE İLGİLİ KİTAPLARI VAR

KRAL HASANIN HATIRATI

Fransız gazetecilerin bundan öncede Fas, Tunus, Libya gibi Kuzey Afrika ülkeleri ve yöneticileriyle ilgili kitaplar yazdıkları ve Fas Kralını suçlayan “Le Roi Predateur” kitabını 2012 yılında Seul yayınevinde yayınladıkları belirtildi.  Seul yayınevi yetkilileri şantajdan gözaltına alınan gazeteciler Eric laurent ve Catherine Graset’nin Fas Kralı ile ilgili Ocak-Şubat gibi yayınlanacak bir kitap üzerinde çalıştıklarını doğruladı.  Catherine Grasset’nin Seuil yayıneviyle 2013’te “Sarkozy-Kaddafi- bir ihanetin gizli tarihi”ni yazdığı Eric laurent’in de “Milyarlar bankalara, kriz bize” araştırma-soruşturma kitabının 9 Eylülde piyasaya çıkacağı belirtildi.  Laurent 2006 da “Petrolun gizli yüzü “  ve “Bush, iran ve Bomba”,  1993 yılında da  şimdiki Kralın babası Fas Kralı Hasan II ile ilgili “Bir Kralın hatıratı” kitabını yazdığı  belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir