ELYSEE SARAYINDA PROTOKOL FIRST LADY’Sİ

HOLLANDE-ROYAL-KRAL FELIPE, KRALICE LETIZIA-1

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande  Elysee Sarayında 4 çocuğunun annesi Enerji ve Ekoloji Bakanı Segolene Royal’e ‘First Lady’ protokolü uygulatıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın Karayip adaları ziyaretine birlikte götürüp First lady muamelesi yaptığı ilk eşi ve 4 çocuğunun annesi Segolene Royal’le İspanya Kral ve Kraliçesini birlikte ağırlamaları ‘Hollande eski eşine mi dönüyor?’ sorularının sorulmasına neden oldu.

İspanya Kralı VI. Felipe’nin, Kraliçe Letizia ile birlikte Fransa’ya yaptığı resmi ziyarette Elysee sarayında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve eski eşi Segolene Royal tarafından karşılanması ‘Segolene Saraya mı geliyor?’ tartışmalarını beraberinde getirdi.   Zira Hollande birlikte yaşadığı gazeteci Valerie Trierweiller’den sinema sanatçısı Julie Gayet ilişkisi yüzünden fırtınalı bir şekilde ayrıldıktan sonra ziyaret protokollerinde yalnız yer almaya başlamıştı.

SEGOLENE ROYAL-KRALICE LETIZIA

İspanya Kral ve Kraliçesi geçtiğimiz Mart ayında Fransa’ya yapacakları ziyaret için Paris’e indiklerinde Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Germanwings şirketine ait Airbus A320 tipi yolcu uçağının Fransa’da Güney Alpler üzerinde 150 yolcu ve mürettebatıyla birlikte düştüğünü haber alınca seyahati erteleyerek İspanya’ya geri dönmüştü.

İspanya Kralı VI. Felipe ile Kraliçe Letizia bu dramdan iki ay kadar sonra geçtiğimiz Salı günü Fransa ziyaretini gerçekleştirirken Elysee sarayı, karşılama ve ağırlamalar sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile birlikte çocuklarının annesi ve hükümetin 3 numaralı ‘Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı’ Segolene Royal’i protokolde 2. numaraya koydu.

HOLLANDE-ROYAL-KRAL FELIPE, KRALICE LETIZIA-2

İspanya Kralı Hollande ile görüşürken Segolene Royal Kraliçe Letizia ile birlikte Elysee Sarayının avlusundan yürüyerek içeri girdiler. Görüşme sonunda François Hollande, Segolene Royal, Kral VI. Felipe ve Kraliçe Letizia ile birlikte Sarayın kapısında Medyanın karşısına çıkıp görüntü ve fotoğraf çektirince de ‘Segolene Elysee Sarayına mı yerleşiyor’ dedikoduları başladı.

Paris, Champs Elysee bulvarının sonunda Charles-de-Gaulle – Étoile meydanında bulunan Zafer Takı’nda düzenlenen törene de Hollande İspanya Kralı VI Felipe ile katılırken, Segolene Royal Kraliçe Letizia’ya refakat etti. Törenden sonra İspanyol ressam Diego Velasquez’in Grand Palais’deki sergiside birlikte gezilirken akşam Kral ve Kraliçe onuruna Elysee Sarayında verilen yemekte de Segolene Royal’in ‘First Lady’ muamelesi gördüğü dikkatlerden kaçmadı.

HOLLANDE-SEGOLENE ELYSEE SARAYI GIRISINDE

Hollande’ın geçtiğimiz ay Karayıp Adaları seyahatine de Royal’i götürmesi ve ona First lady gibi davranması gözlerden kaçmamış ‘François Hollande,  Trierweiler ve Gayet ile yaşadığı avantürleri unutup çocukları Thomas, Flora, Julien ve Clemence’ın annesi eski eşi Segolene mi dönüyor?’ dedikodularına neden olmuştu. Ayrıldığı Valerie Trierweiler ise “Bunlar birbirinden ayrılamaz. Bu çocuklarının olmasını da aşıyor. Her ikisi siyasetten ölçüsüz bir tadı paylaşabiliyor. İktidar ve güç onlar için bir saplantı bir yaşam nedeni” yorumunu yapmıştı

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir